Herinner je je nog toen je als kind in het bos in een boom geklommen was en hoog boven de grond, rondkeek over die grote kleine wereld die je speelparadijs was? Met de geur van de bladeren in je natte snotneus en het groen van de stam onder je nagels was je moe van het klimmen maar opgewonden én trots dat de wereld aan je voeten lag…  

Ik weet zelf nog heel goed hoe ik als kleine jongen – en later als grotere jongen – die wereld wilde gaan verkennen, dichtbij en ver weg, nieuwsgierig naar de schoonheid die er zomaar voor het grijpen ligt. Eigenlijk ben ik nooit gestopt met het ontdekken van plekken waar de wereld – en de natuur bij uitstek – me telkens opnieuw bij het nekvel grijpt en in verwondering brengt. Australië was zo’n plek, waar ik als zeventienjarige alleen naartoe trok als uitwisselingsstudent. Liever dan te studeren, reisde ik van noord naar zuid, van oost naar west en liet ik mijn drang de vrije loop om me te bewegen in onbekende landschappen vol schoonheid en avontuur.

Éénmaal je de outdoor-smaak te pakken hebt, valt daar weinig tegen te beginnen. Met het leven evolueerden ook de aard en bestemmingen van mijn verkenningen: lange verre reizen werden zo afgewisseld met compacte kampeertrips dichterbij met familie, veel vrienden en later ook met de kinderen. Eerlijk gezegd, ik doe niets liever dan samen met vrienden, met mijn gezin of helemaal alleen (on)begane grond verkennen. Om te gaan hiken, trailrunnen, mountainbiken, longboarden of kajakken of een pintje drinken bij een vuurtje in the middle of nowhere. Dat ‘actief bezig zijn in de natuur’ is mijn manier om me uit te leven, om mijn batterijen op te laden, om te voelen dat ik leef.

x

x

Zo leerde ik de natuur en outdoormogelijkheden van mijn eigen kleine land meer en meer waarderen, in het bijzonder de Ardennen. En na al die tochten, acties en trips weet ik het wel zeker: de Ardennen is zwaar onderschat!

De Ardennen is een streek die meer dan de moeite waard is om te ontdekken en die tal van mogelijkheden tot outdoor-life te bieden heeft.

Daarom dus dit project, We are Outsiders, een outdoor-platform ter herontdekking van de Ardennen:

Daarom verzamel ik op deze website STORIES over mijn trips die tal van nuttige info en ideeën bevatten om er zelf op uit te trekken.

Een tijdlijn met ACTIES die ik zelf doe, alleen of samen met mijn familie/vrienden maar af en toe ook aangekondigde activiteiten waarvoor iedereen kan inschrijven.

In de SHOP vind je het vette WAO T-SHIRT in mélange grijs en zwart voor de mannen, zwart en wit voor de vrouwen en mélange grijs voor de kids. Op termijn komen hier ook outdoorspullen bij, zorgvuldig gekozen omwille van zijn schoonheid, duurzaamheid en vooral nut om onze WAO-trips nog fijner en comfortabeler te maken.

 

Ok folks,

read it now

but then:

GO OUT.

x

x

WAO grafische vormgeving & webdesign: Christophe Engels van RUIMTEVAARDERS en Thomas Campaert van HET DIAGONAAL.

WAO Weekends: Photography by Christophe Engels (RUIMTEVAARDERS) & Jochen Verghote (LUCID) & Katleen Willaert

x

x

My Instagram feed:

 

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More