Simply Snow
uit de pen van Sarah Devos van Zondag Bosdag


Sarah Devos van Zondag Bosdag ging eind januari met ons mee op WAO weekend, het Simply Snow weekend. Aan Snow geen gebrek, maar simply?

U leest het hier:

 

Toen ik vorig najaar Tim van We Are Outsiders ontmoette, zei hij: ‘Oh ja, en in januari organiseren we een snow hike + camp in de Hoge Venen. Als je meewilt?’ Zonder goed te beseffen waarop ik eigenlijk ‘ja’ zei, had ik al enthousiast toegezegd.

Daarna probeerde ik extra compagnie te ronselen. De antwoorden varieerden van ‘ZOT!’ over ‘Dat heb ik bij de scouts/chiro al genoeg gedaan’ tot ‘JAAAAA!’. Uit die laatste categorie gingen exact drie vriendinnen over tot een daadwerkelijke inschrijving voor een weekend in de sneeuw.

Ook Katleen Willaert (check haar prachtige account op Instagram) bracht een kliek vriendinnen mee, de Finse Katriina van A Forest Mind (hieronder) was er ook en zo herstelden we meteen het evenwicht in wat voornamelijk een mannending bleek te zijn. Hoera, weer een cliché de wereld uitgeholpen!

We spraken om 9u ’s ochtends af in de Hoge Venen (vroeg!) en, alsof Tim het zo geregeld had, begon het vanaf dat moment ook doodleuk te sneeuwen. Je kunt wel een snow hike organiseren, maar dat het dan ook echt sneeuwt van begin tot eind – dat moét good karma zijn.

 

Natuurlijk vond ik het best spannend en ik was benieuwd wat +24 uur buiten, rond het vriespunt, met me zouden doen. (Je wilt ons whatsappverkeer echt niet lezen. :D)

Zou ik dat wel kunnen, slapen in een tentje in de kou? (Blijkbaar wel.)
Zou ik wel 15 kilometer kunnen stappen in de sneeuw? (Bleek een eitje.)

x

x

Had ik wel voldoende reservekleren mee? (Te veel zelfs.)
Er was één cruciaal ding dat één iemand ongewild over het hoofd had gezien en dat waren waterdichte schoenen. Als je een weekend buitenzit, mensen, zorg dan voor waterdichte schoenen. Ze maken het verschil tussen koude voeten van zaterdag- tot zondagmiddag, of amper kou lijden.

x

x

Dingen die me verder ook opvielen:

x

x

 

x

Nu ik erover nadenk, eigenlijk kan ik dat hele weekend gewoon niet navertellen. Je had erbij moeten zijn – en daarmee is alles gezegd.

Gelukkig organiseert We Are Outsiders binnenkort nog meer hikes en andere toffe dingen. Schrijf u snel in!

Sarah Devos

x

x

 WAO – smell that spring – WEEKEND