LIKE A GIANT
wao adventure eventLIKE A GIANT

LIKE A GIANT…. een nieuw WAO concept

Dagen in je kot. Het is niet meteen de WAO-spirit. Maar solidariteit en samenhorigheid zijn dat wel. Wij volgen dus strikt de maatregelen van de overheid, niet alleen voor ons maar vooral voor iedereen die we graag zien en de samenleving. Klinkt dat te klef? Hell no, respect dat is de basis van WAO! 

 

Ook WAO had de laatste weken iets meer tijd om stil te staan bij de dingen. En we weten niet hoe het met jullie zit, maar wij werden op momenten overvallen door een trip down memory lane. Op een avond in de tuin dachten we terug aan de hikes die we jaren geleden maakten met een zotte bende vrienden. Drie dagen in de Hoge Venen. Pittig man. Tochten van meer dan dertig kilometer, dan tentje opzetten en uitgeput wat eten en drinken en heerlijk zwanzen onder de sterrenhemel. We voelden ons als reuzen zo groots en krachtig. En woeha, plots was er een idee voor een nieuw concept: ‘Like A Giant’. 

 

WAO, next level. Een weekend waar we net iets harder gaan dan wat we al deden op onze weekends, maar met dezelfde ingrediënten: food, drinks, fire, live music en  en een heerlijke vibe. 

 

Voor deze eerste editie van Hike Like A Giant slaan we de handen in elkaar met het überfijne team van K2/deKampeerder. Hun expertise in hiking & camping zal ons tijdens dit event zeer goed van pas komen. 

 

We Are Outsiders is dan ook bijzonder content om de volgende twee events met jullie te kunnen delen. 

 

HIKE LIKE A GIANT, ism K2/ de Kampeerder

vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 

3 dagen, 75 kilometer in de Hoge Venen, self supported

 

RUN LIKE A GIANT

Lente 2022

Meer info volgt in het voorjaar van 2021. 

 

 

 

We starten de GIANT-reeks met een topweekend. Drie dagen hiken in de Hoge Venen. Vrijdagochtend beginnen we in Ovifat en daar eindigen we ook moe maar voldaan op zondagnamiddag. In drie dagen hiken we meer dan 75 kilometer. Rugzak op de rug en gaan. 

De eerste dag doorkruisen we veengebieden met zalige namen zoals Noir Flohai, Geitzbusch en het Brackvenn. Slapen doen we die avond op een geheime plek in Duitsland. Genau, we steken de grens over. Als dat niet ganz toll is.    

Zaterdag wandelen we via Fagne Cléfaye, Neûr Lowé en Fagne de Setai naar het WAO basecamp. Daar wacht een wilde avond met heerlijk eten en muziek aan het kampvuur. 

Zondag is chilldag. Na een rustig ontbijt hiken we terug naar Ovifat.

Iedereen wandelt op eigen tempo en in eigen gezelschap. De routes zijn door WAO uitgestippeld maar niet gemarkeerd. WAO bezorgt gpx waypoints en wie wil kan rekenen op een wandelkaart. Onderweg zijn er verschillende checkpoints met water, powerfood en good vibes. 

 

GIANT knapzak

Bij de start krijgt iedereen en GIANT-knapzak. Yes, deze is gevuld met gevriesdroogde maaltijden voor vrijdagavond, zaterdagochtend en – middag. Daarnaast powersnacks, drankbonnen voor de WAO-night and some handy gear from the sponsors. GPX coördinaten en routekaart. GIANT truckercap. Deze moet drie dagen op een goed zichtbare plek hangen of draag hem gewoon. Op die manier herkennen we jullie.GIANT nights 

Niet alleen de hikes zijn reusachtig, de nights zijn dat ook. Verwacht unieke slaapplekken midden in een uniek natuurgebied. s’ Ochtends verwennen we je met ontbijt en op dag twee gaan we s’avonds all the way: dinner WAO-style en 2 vette bands aan het kampvuur. Zo speelt Koen Kohlbacher van de WAO-oergroep Birds That Change Colour solo in combinatie met WINTERLAND 76 een geweldige double bill: 

 

GIANT-attitude

Ken jezelf.

Dit is een pittige driedaags. Natuurlijk is iedereen welkom, maar je wandelt 75 kilometer op een avontuurlijke ondergrond. Je draagt je eigen rugzak met tent en kookgerei. Enige hike-ervaring is dus aangewezen. Heb je nood aan net iets minder uitdagend? Check dan zeker eens de rest van het WAO-aanbod.

 

Respecteer de natuur

Blijf op de wandelpaden. In de Hoge Venen is wandelen na zonsondergang niet toegelaten. Wandel op je eigen tempo maar zorg dat je op tijd de slaapplek bereikt. Wildkamperen is in België en Duitsland verboden.

Laat geen afval achter, ook geen wc-papier. We zorgen voor voldoende sanitaire stops en een vuilzak in elke knapzak. Als de nood toch hoog is, laat de plek dan achter zoals je die vond. Leave no trace

 

Wees heerlijk wild maar niet zot

Neem de uitrusting mee zoals we die hebben beschreven. We hebben het recht dit te controleren. Dit doen we niet om jullie te dwarsbomen, maar wel voor jullie veiligheid. In je goodiebag vind je een GIANT truckercap. Deze moet drie dagen op een goed zichtbare plek hangen of draag hem gewoon. Op die manier herkennen we jullie.

 

Enjoy

Het belangrijkste. Dit wordt een zalige driedaagse. Geniet ervan met volle teugen.

 

Prijs                                                   

Voor deze heerlijke driedaagse betaal je 185 euro per persoon. Groepen van 4 personen betalen 700 euro (ipv 740 euro), groepen van 6 personen betalen en 1050 euro (ipv 1110 euro). >> check de online WAO – shop. Deelnemers die een voucher hebben van Hike Like A Giant 2020 kunnen zich gewoon inschrijven zonder meerkost >> mail hiervoor naar info@weareoutsiders.be

Hiervoor krijg je het volgende in de plaats:

 

Annuleren

Voorwaarden

Er is een Zweeds spreekwoord dat zegt slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. HIKE LIKE A GIANT gaat in alle weersomstandigheden door.

PLAATSEN ZIJN BEPERKT tot max 150 personen. 

 

HIKE LIKE A GIANT WORDT GEORGANISEERD DOOR WE ARE OUTSIDERS IN SAMENWERKING MET K2/DEKAMPEERDER IN ANTWERPEN. 

HIKE LIKE A GIANT WORDT GESPONSORD DOOR HOOKED, TREK’N EAT, CARE PLUS, OSPREY, NORDISK & KLEAN KANTEEN.