LIKE A GIANT
Geannuleerd wegens COVID19: Nieuwe datum 17 18 19 SEPT 2021LIKE A GIANT

18 19 20 September 2020

BERICHT AAN ALLE DEELNEMERS:

Allerbeste Giants

Met een zwaar hart moeten we jullie meedelen dat de eerste editie van Hike Like A Giant op 18, 19 en 20 september 2020 niet zal kunnen plaatsvinden. In het licht van de huidige ontwikkelingen inzake COVID-19 hebben de gemeenten Malmedy en Monschau ons laten weten dat de toelating om onze tenten op te trekken op de overnachtingsplekken te Monschau en Longfaye wordt ingetrokken. De hike op zich wordt dus niet zozeer als problematisch beschouwd, maar wel het sociale gebeuren (150p)  tijdens de Giant Nights waar eten, drinken, kampvuurmuziek, overnachting, etc door elkaar lopen. Beide gemeenten zijn het project genegen en willen ons graag verwelkomen in een Corona vrijere toekomst. 

We steken het niet onder stoelen of banken, wij keken er enorm naar uit…. dus: THIS SUCKS BIG TIME.

Een geweldig team fijne mensen, van de crew tot koks, locals en de muzikanten, stond klaar om er voor te zorgen dat dit een legendarische driedaagse kon worden, een perfect einde van de zomer van 2020. Al deze mensen engageren zich om wanneer het kan, terug aan boord te stappen.

Wat betekent dit nu concreet voor jullie? 

Rekening houdend met een mogelijke 3de en 4de golf lijkt het best om het avontuur ineens 1 jaar op te schuiven: vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 wordt de nieuwe afspraak voor Hike Like A Giant 2021. 

We hopen dat jullie allemaal – enthousiastelingen van het eerste uur –  mee overstappen naar deze nieuwe datum zodat we er volgend jaar samen een geweldig event van kunnen maken.

Moest deze datum niet passen of je wenst eerder al deel te nemen aan een andere meer kleinschalige (max 20p) We Are Outsiders-activiteit, dan kunnen we je voor het bedrag van je inschrijving een WAO-voucher bezorgen. Deze tegoedbon kan gebruikt worden voor alle WAO-activiteiten (Simply Snow WKND, Wildernis WKND, Smell That Spring WKND, Midsummer WKND, Bronstige Herten WKND, MAY DAY HIKE, ‚Ķ) die tot en met september 2022 worden georganiseerd. De data voor alle activiteiten van 2021 komen in de loop van september online op www.weareoutsiders.be

Indien je geen WAO-voucher wenst noch je inschrijving naar Hike Like A Giant in 2021 wenst te verplaatsen, dan betalen we je het inschrijvingsgeld terug. Weet dat dit wegens de reeds gemaakt kosten voor ons als outdoor start-up de minst populaire keuze is. ūüôā

#hikelikealocal

Om de pijn van de annulering te verzachten willen we iedereen oproepen om dat weekend in september er toch lekker op uit te trekken, dicht bij de deur of in de Hoge Venen. Virtueel kunnen we wel samen op pad! Foto’s van deze hikes kunnen we massaal posten en taggen met #hikelikealocal #hikelikeagiant #weareoutsiders. Om jullie te inspireren zullen wij in de loop van de komende dagen, de GPX co√∂rdinaten van een aantal vette WAO wandelingen in de Hoge Venen online zetten.

We trachten iedereen die bij reservatie zijn telefoonnummer heeft doorgegeven persoonlijk op te bellen omdat er in deze vakantietijden veel mensen weinig online zijn. 

We wensen iedereen het allerbeste in deze woelige tijden! 

STAY WILD & STAY SAFE,

Tim voor We Are Outsiders

Ivo voor K2/dekampeerder

en de rest van de volledige WAO/K2- crew. 

 
PS: Eens de belronde achter de rug is ontvangen jullie allemaal meer info over de overboeking, voucher en/of terugbetaling. Aarzel ondertussen niet ons te bestoken met jullie vragen!
 

_____________________________________________________________________________

LIKE A GIANT…. een nieuw WAO concept

Dagen in je kot. Het is niet meteen de WAO-spirit. Maar solidariteit en samenhorigheid zijn dat wel. Wij volgen dus strikt de maatregelen van de overheid, niet alleen voor ons maar vooral voor iedereen die we graag zien en de samenleving. Klinkt dat te klef? Hell no, respect dat is de basis van WAO! 

 

Ook WAO had de laatste weken iets meer tijd om stil te staan bij de dingen. En we weten niet hoe het met jullie zit, maar wij werden op momenten overvallen door een trip down memory lane. Op een avond in de tuin dachten we terug aan de hikes die we jaren geleden maakten met een zotte bende vrienden. Drie dagen in de Hoge Venen. Pittig man. Tochten van meer dan dertig kilometer, dan tentje opzetten en uitgeput wat eten en drinken en heerlijk zwanzen onder de sterrenhemel. We voelden ons als reuzen zo groots en krachtig. En woeha, plots was er een idee voor een nieuw concept: ‚ÄėLike A Giant‚Äô.¬†

 

WAO, next level. Een weekend waar we net iets harder gaan dan wat we al deden op onze weekends, maar met dezelfde ingredi√ęnten: food, drinks, fire, live music en¬† en een heerlijke vibe.¬†

 

Voor deze eerste editie van Hike Like A Giant slaan we de handen in elkaar met het √ľberfijne team van K2/deKampeerder. Hun expertise in hiking & camping zal ons tijdens dit event zeer goed van pas komen.¬†

 

We Are Outsiders is dan ook bijzonder content om de volgende twee events met jullie te kunnen delen. 

 

HIKE LIKE A GIANT, ism K2/ de Kampeerder

NIEUWE DATUM: vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 

3 dagen, 75 kilometer in de Hoge Venen, self supported

 

RUN LIKE A GIANT

Lente 2021

Meer info volgt in het najaar. 

 

 

 

We starten de GIANT-reeks met een topweekend. Drie dagen hiken in de Hoge Venen. Vrijdagochtend beginnen we in Ovifat en daar eindigen we ook moe maar voldaan op zondagnamiddag. In drie dagen hiken we meer dan 75 kilometer. Rugzak op de rug en gaan. 

De eerste dag doorkruisen we veengebieden met zalige namen zoals Noir Flohai, Geitzbusch en het Brackvenn. Slapen doen we die avond op een geheime plek in Duitsland. Genau, we steken de grens over. Als dat niet ganz toll is.    

Zaterdag wandelen we via Fagne Cl√©faye, Ne√Ľr Low√© en Fagne de Setai naar het WAO basecamp. Daar wacht een wilde avond met heerlijk eten en muziek aan het kampvuur.¬†

Zondag is chilldag. Na een rustig ontbijt hiken we terug naar Ovifat.

Iedereen wandelt op eigen tempo en in eigen gezelschap. De routes zijn door WAO uitgestippeld maar niet gemarkeerd. WAO bezorgt gpx waypoints en wie wil kan rekenen op een wandelkaart. Onderweg zijn er verschillende checkpoints met water, powerfood en good vibes. 

 

GIANT knapzak

Bij de start krijgt iedereen en GIANT-knapzak. Yes, deze is gevuld met gevriesdroogde maaltijden voor vrijdagavond, zaterdagochtend en Рmiddag. Daarnaast powersnacks, drankbonnen voor de WAO-night and some handy gear from the sponsors. GPX coördinaten en routekaart. GIANT truckercap. Deze moet drie dagen op een goed zichtbare plek hangen of draag hem gewoon. Op die manier herkennen we jullie.GIANT nights 

Niet alleen de hikes zijn reusachtig, de nights zijn dat ook. Verwacht unieke slaapplekken midden in een uniek natuurgebied. s’ Ochtends verwennen we je met ontbijt en op dag twee gaan we s’avonds all the way: dinner WAO-style en 2 vette bands aan het kampvuur. Zo speelt Koen Kohlbacher van de WAO-oergroep Birds That Change Colour solo in combinatie met WINTERLAND 76 een geweldige double bill: 

 

GIANT-attitude

Ken jezelf.

Dit is een pittige driedaags. Natuurlijk is iedereen welkom, maar je wandelt 75 kilometer op een avontuurlijke ondergrond. Je draagt je eigen rugzak met tent en kookgerei. Enige hike-ervaring is dus aangewezen. Heb je nood aan net iets minder uitdagend? Check dan zeker eens de rest van het WAO-aanbod.

 

Respecteer de natuur

Blijf op de wandelpaden. In de Hoge Venen is wandelen na zonsondergang niet toegelaten. Wandel op je eigen tempo maar zorg dat je op tijd de slaapplek bereikt. Wildkamperen is in Belgi√ę en Duitsland verboden.

Laat geen afval achter, ook geen wc-papier. We zorgen voor voldoende sanitaire stops en een vuilzak in elke knapzak. Als de nood toch hoog is, laat de plek dan achter zoals je die vond. Leave no trace

 

Wees heerlijk wild maar niet zot

Neem de uitrusting mee zoals we die hebben beschreven. We hebben het recht dit te controleren. Dit doen we niet om jullie te dwarsbomen, maar wel voor jullie veiligheid. In je goodiebag vind je een GIANT truckercap. Deze moet drie dagen op een goed zichtbare plek hangen of draag hem gewoon. Op die manier herkennen we jullie.

 

Enjoy

Het belangrijkste. Dit wordt een zalige driedaagse. Geniet ervan met volle teugen.

 

Prijs                                                   

Voor deze heerlijke driedaagse betaal je 165 euro pp. Groepen van 4 personen betalen 600 euro (ipv 660), groepen van 6 personen betalen en 900 euro (ipv 990). >> check de online WAO – shop. 

Hiervoor krijg je het volgende in de plaats:

 

Annuleren

Een volledige terugbetaling wordt voorzien moest het event niet kunnen doorgaan ten gevolge van de maatregelen opgelegd door de overheid aangaande COVID19. 

Deelnemers kunnen tot 6 weken  voor vertrek kosteloos annuleren. Daarna zijn we echter verplicht om de reeds gemaakte kosten aan te rekenen. Tot 3 weken voor vertrek is dat de helft van het inschrijvingsbedrag. Annuleer je nog later, moeten we helaas het volledige bedrag inhouden. 

Voorwaarden

Er is een Zweeds spreekwoord dat zegt slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. HIKE LIKE A GIANT gaat in alle weersomstandigheden door.

PLAATSEN ZIJN BEPERKT tot max 150 personen. 

 

HIKE LIKE A GIANT WORDT GEORGANISEERD DOOR WE ARE OUTSIDERS IN SAMENWERKING MET K2/DEKAMPEERDER IN ANTWERPEN. 

HIKE LIKE A GIANT WORDT GESPONSORD DOOR HOOKED, TREK’N EAT, CARE PLUS, OSPREY, NORDISK & KLEAN KANTEEN.¬†