DUO ESCAPISM
to a very secret spot.


 

Soms willen wij er eens met ons tweeën op uit. Kinderen aan de kant en wegwezen. Like the good old times. Wildkamperen, midden in de natuur, eventjes geïsoleerd, weg van alles, is zo een van onze geliefde ways to escape…

Onze Hilux laden we vol met alles wat die korte en krachtige Ardennentrip voor 2 nodig heeft:

 

 

Ok. Packed. Ready to trip. We verlaten de stad, op naar het Eifelgebied in het oosten van het land. Hier liggen de bossen er verlaten bij. Wildkamperen is ook hier in principe niet toegelaten, maar door de uitgestrektheid en verlatenheid van het gebied, is het absoluut mogelijk dat ene plekje te vinden waar je zonder probleem ongezien een nachtje wild kan genieten. De Belgische Eifel is een onaangeroerd stukje wildernis waar nog veel te ontdekken valt. Geen toeristische trekpleisters hier.

 

 

Bivakkeren doen we op een very secret spot in de bossen rond de gemeente Rocherath pal op de grens met Duitsland. Maar vooraleer we richting bivakplek gaan, cruisen we eerst nog wat over de ontelbare, in deze streek dikwijls geasfalteerde weggetjes die die kriskras doorheen het grote bos lopen. Het gebied ligt op zo’n 550m hoogte en grenst volledig aan Duitsland in het oosten. In het westen heb je het militaire domein van Elsenborn dat er in juli en augustus meestal in alle rust bij ligt. Ook hier valt er prachtig te cruisen of wandelen, comme tu veux.

 

 

Arriveren op een wildkampeerplek is altijd opnieuw een heilig moment. Eerst neem je al de geluiden van de omgeving op om jezelf ervan te vergewissen dat er niemand anders in de buurt is. Daarna neem je de omgeving zelf in je op. In dit geval kunnen we gerust zeggen dat de plek nog mooier is dan vorige keren, een paar zomers geleden. Het groen staat nog dikker en wilder. Er is veel water in het riviertje. Het uitzicht in de vallei blijft top. Effe crescendo met die goesting! En ineens de boost om er tegen aan te gaan en het kamp op te zetten:

 

 

en daarna zalig met zijn twee de rest van de avond in, omringd door de geluiden van het bos…