DUO-ESCAPISM
in the summer of 18


Trippen met z’n twee. De kinderen aan de kant, de auto in en hop de wijde wereld in. 2 daagjes dan toch. Microtrippen noem ik het. Voldoende gear om even wild te gaan. Wild kamperen, wild wandelen, wild plassen, wild vuur maken, wild zoeken, wild koken, wild genieten van elkaar quoi.

We kiezen ervoor om naar het Eifel gebied te rijden op de Duitse grens. Nog meer als de Hoge Venen is de Eifel het meest verlaten gebied van de Ardennen. Hier loopt het wild nog echt wild rond. Als ze wolven filmen in de Venen dan komt dat vooral omdat er in de Venen mensen rondlopen die wildcam’s ophangen. Hier in het Eifel-gebied hangen er geen camera’s maar loopt er veel groot wild door de bossen. Dat zie je aan de sporen die ze nalaten, dat hoor je in het duister, dat ruik je als je door het bos wandelt en heel soms zie je ze ook. Ik zag hier precies een maand geleden mijn eerste WILDE KAT. We waren door deze ontmoeting allebei een beetje van ons melk, die kat en ik. Zij/hij bekeek mij zo van: waar komt die nu plots vandaan? En ik dacht: F*CK wat zit er daar zo dichtbij op een stronk (?!) en viel bijna van mijn fiets van opwinding. In die tijd was het beest al rustig en gezwind onder wat varens verdwenen. Ik wil maar zeggen, de Eifel ten zuid oosten van Monschau is misschien niet het ruigste wat de Ardennen te bieden heeft maar het is in alle geval wel het meest remote. En laat dat nu net zijn waaraan je behoefte hebt als je met zijn twee beslist er even tussen uit te knijpen.

De auto geraakt door al die fijne We are Outsiders – hike ‘n camp – weekends die we dit jaar hebben georganiseerd bijna vanzelf volgeladen met het juiste materiaal:

yes die tent

yes dat hout

yes die bbq driepikkel

yes water

yes slaapmateriaal

yes koffie, melk en meusli

yes verrekijker, zaklamp, bijl en schop

en yes… orval

 

In de laatste supermarkt onderweg beslissen we wat we zullen eten die avond: mosselen op het vuur, gegrild forelletje.

De avond is zacht.

Het vuur wordt bij de schemering aangestoken.

Koken doen we nog tot voorbij middernacht.

Op het gemak.

X